Aktualitások

Tisztelt Laboratóriumvezető!
Tisztelt Laboratóriumvezető!

Tisztelt Laboratóriumvezető!

Az elmúlt évben, december 15-vel lépett hatályba  az aszfaltkeverékekre vonatkozó e-UT 05.02.11:2018/M1:2021 útügyi műszaki előírás. Az ÚME 11.1. pont 6. bekezdésébe egy pontatlan megfogalmazás került, melynek következtében ellentmondás alakult ki  az ÚME 11.1. és 5.2.6. és 5.2.7. pontjai között. Az 5.2.6-5.2.7. pontok egyértelműen meghatározzák, hogy az előírt követelményeket a típusvizsgálatnak tartalmaznia kell, akár laboratóriumi, akár pedig gyártási validálás történik, ezért az ezekben foglaltakat kell alkalmazni!

A pontatlan megfogalmazás helyett, a 11.1.pontban, az alábbi módosítást szíveskedjék figyelembe venni a típusvizsgálatok készítése során, amíg a hivatalos hibajavítás meg nem történik:

"Amennyiben a laboratóriumi validálás során az aszfaltkeverék megadandó teljesítményjellemzői  nem, vagy nem teljeskörűen kerültek meghatározásra, azokat a keverőgépen történő első gyártást követően, legfeljebb 1000 t gyártott mennyiség elérése előtt, a keverőgépen gyártott keverék vizsgálata alapján kell meghatározni."

Továbbá kérjük, szíveskedjenek felhívni erre a technológusok és  az Önökkel kapcsolatban álló keverőtelepek figyelmét is.

Köszönettel:

MAÚT Aszfalt munkabizottsága nevében

Fülöp Pál

bizottságvezető

© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO